Wijnhuis Villiera Wine Estate


Villiera, een familie bedrijf, is gesitueerd in het gebied Stellenbosch, waar het heersende Mediterrane klimaat het groeien van de wijnstokken goed doet. Het fruit, dat wordt verbouwd op Villiera estate, maken de wijnen onderscheidend en uniek. Van de wijngaard tot in de kelder worden technieken gebruikt die het ontwikkelen van de verschillende aroma's van de gebruikte druiven bevorderen. 

Het doel is het om het specifieke karakter van het terroir, evenals de unieke kenmerken van elke wijnoogst in de wijnen tot uiting te laten komen. Door het streven naar continue kwaliteitsverbetering in de wijngaard, de constante bevordering van de kelderfaciliteiten en de scholing van het personeel streeft men bij Villiera naar het maken van de hoogste kwaliteit wijnen.

De wijnbereidingstraditie van de familie Grier begon in de jaren '70 met neven Jeff en Simon die opgeleid waren tot respectievelijk oenoloog en viticulturist. In 1983 werden de eerste wijngaarden van Villiera in het gebied Stellenbosch aangekocht. Kort daarna sloot Cathy Grier (nu brouwer) zich aan bij het bedrijf om het verkoopteam te leiden. De  filosofie van Villiera is dat de wijnen een reflectie moeten zijn van het specifieke karakter van het terroir, evenals van de unieke kenmerken van elke wijnoogst.  Het uitgebreid opnieuw aanplanten van klassieke en lokale druivenrassen, gekoppeld aan de introductie van moderne kelderfaciliteiten voor zowel niet-mousserende wijn als de productie van Mèthode Cape Classique, heeft een vaste fundering gelegd voor de opmerkelijke wijnen die door dit specifieke familieteam worden geproduceerd.

De wijngaard
De wijngaarden worden bewerkt door Simon Grier en zijn team en zijn ongeveer 300 hectare in omvang. De opbrengsten zijn ongeveer 8 ton per hectare, om verzekerd te zijn van een goede kwaliteit van het fruit. De samenstelling van de druiven in de wijn is constant in beweging en is afhankelijk van de wensen van de consument.

In de jaren '80 bestonden de wijngaarden van Villiera voor ongeveer 5% uit rood. Dat is nu veranderd in 40% rood. De wijngaarden zijn zeer arbeidsintensief wat postitief is voor de werkgelegenheid in de regio. Er wordt sinds 8 jaar geen gebruik meer gemaakt van insecticiden en men gebruikt hoofdzakelijk organische meststof. Als resultaat van voortdurende droge weersomstandigheden in de loop van de laatste jaren, heeft de drupirrigratie in de wijngaarden zich enorm uitgebreid. In de toekomst zal het irrigratie systeem worden verfijnd en zal men zich volledig gaan toeleggen op organische wijnbouw.

Villiera Wine Estate wijnen


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen