Wijnhuis Sideways


Sideways wijnen worden gemaakt ddor de Wetshof Estate in de Robertson Regio. Sideways heeft een uitgebalanceerd portfolio van bijzondere en hoog onderscheiden wijnen van wijngaarden en kelders waar de nieuwste technologieën en traditionele no- nonsense wijnbouw- en wijnmaaktechnieken hand in hand gaan.

Familie De Wet arriveerde in 1693 in Zuid Afrika en is vanaf die tijd actief in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Zij trokken door heel Zuid-Afrika, van Franschhoek tot  Worcester, voor ze zich uiteindelijk settelden in de Robertson regio. In 1952, kocht Johann de Wet, de vader van huidige eigenaar Danie de Wet, een gedeelte van de oude Goudmyn boerderij, dat een groot gedeelte van de Robertson vallei beslaat. Hij noemde zijn boerderij De Wetshof, naar de boerderij in deze regio, waarvan hij eerder eigenaar was.

Danie de Wet
Hij studeerde in 1969 aan het Geisenheim nabij Heidelberg in Duitsland. Hier ontstond zijn liefde voor de Chardonnay. Gedurende vakanties maakte hij van de gelegenheid gebruik om bij wijnhuizen in Duitsland en Frankrijk ervaring op te doen. Sommige wijnmaaktechnieken kreeg hij van vader op zoon overgedragen. Estates als De Wetshof boden in Zuid-Afrika tegenwicht aan de machtige coöperatieven, en in een veranderende markt zag Danie de Wet veel mogelijkheden om te experimenteren met nieuwe varianten witte wijn. Dit zou uiteindelijk leiden tot De Wetshof’s naam en faam als ‘South Africa’s premier Chardonnay House’.

Tevens hielp Danie de houding  van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten tot het importeren van virusvrij materiaal  te veranderen, zodat veel soorten Chardonnay die nu in Zuid-Afrika gebruikt worden hun origine op de Wetshof vinden. Maar ook de ontwikkeling van de Pinot Noir druif in Zuid-Afrika verdiende zijn bijzondere aandacht.

De Wetshof ligt in de Robertson vallei die zich tussen de Riviersonderend en Langeberg bergen bevind, waar de Breede Rivier naar de zuidelijke kust van de Kaap stroomt. Vandaag de dag heeft Robertson zich ontwikkeld tot een van Zuid-Afrika’s meest succesvolle wijnregio’s. De rijke leemachtige bodem in de buurt van de Breede rivier en de kalkafzettingen op heuvel- en berghellingen verder landinwaarts maken de regio geschikt voor een hoge kwaliteit en grote verscheidenheid aan druivenvariëteiten. Robertson ligt nog geen honderd kilometer van de oceaan. Het klimaat met warme, zonnige dagen en koele nachten, is ideaal voor de wijnbouw.

De Wetshof heeft een hypermoderne kelder die computergestuurd is en maakt gebruik van zwaartekrachttechnieken. Ook is er een spectaculaire kelder die de beste eikenhouten vaten huisvest, waar de prachtige wijnen kunnen rijpen.
Danie de Wet experimenteert veel met nieuwe technieken om de kwaliteit van de druiven verder te verbeteren. Hij doet mee aan een weerstationproject en onderzoekt hij de waterverdamping in de bodem van de wijngaarden en uit de wijnbladen van de ranken.  De Wetshof specialiseert zich in het maken van Chardonnay. De mooie creaties van Danie hebben inspirerende namen als Bon Vallon, Lesca en d’Honneur

Sideways wijnen


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen