Wijnhuis Oyster Bay


Het Oyster Bay label is eigendom van Delegat's Wine Estate, een van Nieuw-Zeeland's grootste familiewijnbedrijven. De filosofie van Oyster Bay Marlborough is het produceren van delicate wijnen, kenmerkend voor de regio, die elegant en assertief zijn met heerlijke fruittonen- wijnen die je al binnen een jaar kunt drinken maar die door hun structuur zeker bij langere rijping baat hebben.

Familiebedrijf

Delegat's Wine Estate is 50 jaar geleden onstaan. De Managing Director is Jim Delegat en zijn zus, Rosemari Delegat, is Executive Director. Hun ouders, Nikola en Vidosava, richtten het familie wijnbedrijf in 1947 op, nadat ze eind jaren 30 geëmigreerd waren uit Kroatie.De originele wijngaard en het wijnhuis te Henderson, ten westen van Auckland stammen uit 1947. Er worden ter plekke geen druiven meer verbouwd, maar huisvest heden ten dage wel de kelder van het wijnhuis. Het wijnhuis richt zich op de balans tussen de natuurlijke elementen van de regio en zorgvuldige wijnmaaktechnieken. Constante kwaliteit De eerste Oyster Bay wijngaarden werden in 1988 beplant. De naam van het label vindt zijn herkomst in de lokale Oyster baai, gelegen in het pittoreske uiterste noorden van Nieuw-Zeeland’s zuidelijke eiland.
De goede wijnbouwcondities van de natuurlijke omgeving van de Oyster Bay wijngaarden worden aangevuld met de intensieve en voorzichtige wijnbouw- technieken zoals ruimtelijke ordening van de druivenranken, snoeien, irrigatie en speciale systemen om de groei van de wijnranken in de gaten te houden.
Het resultaat is een constante hoge kwaliteit druiven die samen met beproefde wijnmaaktechnieken het unieke karakter van Marlborough tot uiting brengen.

Marlborough

Een traag rijpingsseizoen geeft veel smaak aan de druiven. Marlborough krijgt regelmatig meer zonne-uren dan enige andere regio in Nieuw Zeeland.
Gedurende het rijpingsseizoen krijgt Marlborough dezelfde hoeveelheid warmte als de Bourgogne en iets minder dan Bordeaux. Maar de gemiddelde temperatuur overdag is lager dan bij beiden. Het rijpingsseizoen loopt dan ook door tot in april en koele nachten helpen de druiven hun zuurgraad te behouden. Naast het klimaat is de bodemsoort bij uitstek geschikt voor wijnbouw door afzettingen van slib en gravel van de Wairau rivier.

De Oyster Bay wijngaarden zijn geplant in het centrum van de vruchtbare Wairau vallei, met een natuurlijke irrigatie. De geconcentreerde smaken van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir komen hier uitstekend tot hun recht.
Recentelijk is een andere wijngaard beplant in de hoger gelegen Awatere Vallei, waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen