Wijnhuis Odfjell Vineyards


Meer dan 20 jaar geleden ontdekte de Noorse pionier Dan Odfjell met zijn boot de Armador de bekende Maipo Valley in Chili en was meteen verliefd op dit stuk land. Geboren in Bergen, Noorwegen, waar het bijna altijd regent, kon hij de aantrekkingskracht van de Zuidelijke zon in deze prachtige omgeving niet weerstaan. Later bleek dat hij was beland in Chili's beste rode wijn producerende vallei, waar al sinds de 17e eeuw wijn wordt verbouwd.

Odfjell Winery
Het doel van Odfjell is wijnen te maken die een ware expressie zijn van de terroir van het bijzondere gedeelte van de Maipo Valley waar de Odfjell wijngaarden liggen. Er wordt veel aandacht geschonken aan detail en handwerk, zowel in het wijnhuis als tijdens het proces van het maken van de wijnen.

Het unieke wijnhuis, ontworpen door Laurence Odfjell, de zoon van de oprichter, maakt het mogelijk om extreem voorzichtig om te gaan met de druiven en de fijne wijnen. Vandaag de dag is de reisbestemming van Odfjell duidelijk en wordt er gestreefd naar mooie gedenkwaardige wijnen. Met het verstrekken van de tijd is het hun uitdaging om de wereld te laten zien wat voor potentie er in Chileense wijnen zit.

De wijnmaker
De Bordeauxe oenoloog Arnaud Hereu is in 1991 afgestudeerd aan de 'Enology Institute of Bordeaux' en is in zowel de Nieuwe als de Oude Wereld  (Oost Europa, Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië) als 'vliegende wijnmaker'
begonnen. Hij besloot te trouwen en al zijn internationale ervaring te gebruiken voor een project waarin hij zijn verworven kennis  maximaal tot uitdrukken kon brengen. Na een paar maanden stuitte hij op de wijngaarden van Odfjell en verhuisde naar Chili. Hier werkt hij nu in een hecht team samen met Arturo Labbé, de wijngaard manager en Paul Hobbs. Samen vormen zij de basis van de ontwikkeling van Odfjell

De wijngaarden
De wijngaarden, met lage opbrengsten, worden met individuele zorg behandeld. De druiven worden met de hand geplukt wat er voor zorgt dat het fruit zo gaaf mogelijk in de wijnkelders komt als mogelijk is. Tijdens elke stap in het proces wordt voorzien dat de subtiele karakteristieken van het fruit van de druiven worden behouden en in de fles terecht komen. De Odfjell wijngaarden zijn geplant op de laagvlaktes van de Maipo Rivier en de omringende hellingen van klei en aangeslibde  grond. Veel licht en extreme temperaturen gedurende het jaar, met koude zomernachten en lange zomerse dagen, zorgen voor een perfect microklimaat voor de premium druiven om goed te kunnen groeien.

De wijnen
Aliara - Ten tijde van de zeilschepen was veilige en gezonde provisie cruciaal voor het succes van het avontuur. Aliara was een tinnen maatbeker waarin de hoeveelheid wijn per dag per bemanningslid werd gemeten. Odfjell's Aliara wordt gemaakt in kleine, kostbare hoeveelheden als eerbewijs aan deze traditie.
Orzada - Toen de Noorse reder (Chileense woord: Armador) Dan Odfjell het wijnhuis opzette belandde hij in een avontuur vol uitdagingen en beloftes. Orzada is een nautische term voor het zeilen tegen de wind in voordat er koers wordt gezet. De Orzada wijnen van Odfjell reflecteren het afbakenen van een koers, mooie en gedenkwaardige wijnen nastrevend.

Armador - In de voorbije dagen van de zeilschepen voorzag wijn in de behoefte naar een veilige drank voor lange reizen. Dan Odfjell vereeuwigde deze legende door als Armador (reder) over zeven zeeën naar Chili te varen om wijn te maken.


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen