De familie Mosbacher maakt al meer dan 200 jaar wijn. In 1920 richt Richard Mosbacher het wijnhuis op samen met zijn zussen en noemen het naar hun vader Georg. Zijn zoon Richard Mosbacher junior nam het bedrijf over nadat zijn vader door de Amerikanen tot burgemeester benoemd werd.
Richard Mosbacher heeft het wijnhuis veranderd in wat het tot de dag van vandaag nog steeds is, een wijnhuis met een hoge reputatie en prestige. Sinds 1992 wordt hij geholpen door de jongere generatie en heeft het wijnhuis zijn wijngaarden uitgebreid naar 15 hectare.
Vanaf het begin heeft Georg Mosbacher gestreefd naar de hoogste kwaliteit en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De wijnen hebben in meerdere magazines goede recensies gekregen en hebben ze de hoogste prijs op regionaal niveau ontvangen.
Het wijnhuis verbouwt klassieke druivensoorten waarvan Riesling met 79% het meest verbouwd wordt. Op de overige hectare worden de druivensoorten Weißburgunder, Sauvignon Blanc, Gewürtztraminer, Scheurebe, Dornfelder, Merlot en Spätburgunder verbouwd.