Home  »  Wijngebieden  »  Waipara

Waipara wijn en informatie over wijgebied Waipara


Waipara is een subregio van het wijngebied Canterbury en ligt op ongeveer een rijden van de stad Christchurch.

Geschiedenis
In 1965 begon John McCaskey met het experimenteren van wijnstokken in Waipara, maar helaas liep dit op niets uit. In 1981 begon hij opnieuw met het planten van wijnstokken in Waipara, maar dan wat meer in het zuiden van de regio. Dit was gelukkig wel een succes en in de jaren er na volgde er meer wijnhuizen die hier begonnen met het aanplanten van wijnstokken.

Bodem & Klimaat
Gedurende oktober tot april is het er warm en valt er regen. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht is er vrij groot. De wijngaarden die vlak bij de zee liggen, worden beschermd tegen de zeewind door de Teviotdale Hills. Ondanks dat Waipara maar een klein gebied is zijn er wel verschillende meso-klimaten. De wijngaarden die op de heuvels liggen hebben geen last van vorst en krijgen voldoende water en warmte, terwijl de wijngaarden op de vlakte langere zonne-uren hebben, langer moeten rijpen en een grote kans hebben op vorst. De bodem bestaat hier voornamelijk uit grind en klei.

De wijnen
De druivensoorten die in Waipara domineren zijn de Pinot Noir, Riesling, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De rode wijnen die van de Pinot Noir worden gemaakt, behoren tot de mooiste van Nieuw-Zeeland. De Riesling zijn intens en rijk aan aroma's.

 

Landkaart Waipara


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen