Home  »  Wijngebieden  »  Victoria

Victoria wijn en informatie over wijgebied Victoria


Victoria, de Australische provincie met als hoofdstad Melbourne, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnprovincies van Australië. Victoria heeft met zijn zuidelijke ligging en de nabijheid van de oceaan zijn belangrijke positieve factoren voor de wijnbouw. Australië heeft een warm klimaat en wijnbouwers zoeken dus de koelste plek, dus op het zuidelijk halfrond zo zuidelijk mogelijk. De meeste wijngaarden bevinden zich niet al te ver van zee, om optimaal te profiteren van zoveel mogelijk koelte. Dat is echter lang niet het enige klimaattype van Victoria. Hoe verder naar het zuiden, des te koeler het klimaat is. Meer naar het noorden en oosten wordt het aanzienlijk heter en droger. Met name in het noordwesten is het klimaat sterk continentaal van karakter: heet en droog.

De oogst begint hier vroeg, meestal al begin februari (in vergelijking met het Noordelijk Halfrond is dat begin augustus). De grens tussen de twee klimaattypen wordt gevormd door een bergketen, de Great Dividing Range. Wijngaarden aan de westkant van deze range hebben een van de koelste klimaten van Victoria, omdat ze niet alleen nog vrij dicht bij de oceaan liggen, maar ook nog profiteren van het feit dat ze zich op enige hoogte bevinden, op de uitlopers van de range. De koelere temperaturen in combinatie met de flinke dosis zonneschijn maakt dat de druiven aromatisch van karakter zijn en een goede zuurgraad hebben. De oogst kan hier zeer lang duren, wel tot in juni, voor Australische begrippen bijzonder laat. Het gebied is met name geschikt voor laatrijpe druiven als de Shiraz.

Landkaart Victoria


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen