Home  »  Wijngebieden  »  Umbrië

Umbrië wijn en informatie over wijgebied Umbrië


Wijngebied Umbrië ligt ten zuiden van Toscane, tussen Florence en Rome in en is als het om wijn gaat een rijk bedeeld gewest. De bekendste wijn uit dit gebied is de witte wijn Orvieto, maar de rode wijnen zoals Sagrantino di Montefalco en Torgiano zijn misschien wel interessanter. In Umbrië zijn ongeveer 23.000 hectare wijngaarden te vinden.

Geschiedenis
De wijngeschiedenis van Umbrië gaat terug naar de Bendictijnse monniken die als eerste wijnstokken aanplantte in de kalkrijke klei en zandige bodem.

Bodem & Klimaat
Umbrië heeft ondanks zijn zuidelijke ligging een gematigd klimaat. Dit komt doordat de heuvels de bewolking op houden, waardoor de neerslag en afkoeling groter is. Het landschap bestaat uit beboste heuvels en bergen, afgewisseld door landbouwgebied. Het klimaat is er continentaal en zacht en de bodem bestaat er veelal uit kleiachtig kalksteen. 

De wijnen
De rode kwaliteitswijn in Umbrië wordt voornamelijk gemaakt van de druivensoorten Sangiovese en Sagrantino. De witte wijn wordt meestal gemaakt van de Grechetto en Malvasia. Er zijn in Umbrië  acht DOC gebieden en twee DOCG. De traditie en de verscheidenheid aan bodem en micro klimaten zorgen ervoor dat Umbrië een grote diversiteit aan wijnen heeft.

 

 

Landkaart Umbrië


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen