Home  »  Wijngebieden  »  Swartland

Swartland wijn en informatie over wijgebied Swartland


De Swartland regio begint op circa 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. Het gebied is circa 13.000 hectare groot en de naam Swartland verwijst naar de donkere, vruchtbare aarde van deze streek.

Geschiedenis
Swartland werd ontdekt vanuit de Kaap tijdens een eerste verkenningstocht van de Nederlandse kolonisten in het jaar 1660. Het gebied kreeg de naam Swartland, omdat de 'Rhino Bush' (Renosterbos), gedurende een bepaalde periode van het jaar bij zwart werd.

Bodem & Klimaat
Het klimaat is hier droog en zeer warm. De temperatuur kan er oplopen tot wel 44°C, maar de mist en wind zorgen ook voor verkoeling. Vanwege de warmte is het niet ongebruikelijk dat de druiven 's nachts geoogst worden, dit om een betere kleur- en geurextractie van de druiven te krijgen. De vlakke gebieden in Swartland zijn vaak zanderig, terwijl men op de heuvels graniet en kiezelachtig zandsteen vindt. Een vruchtbare bodem in combinatie met net voldoende water, zorgt ervoor dat de wijnstokken een lage productie hebben van een zeer goede kwaliteit. 

Wijnen
Vroeger kwamen uit Swartland robuuste, volle rode wijnen, maar vandaag de dag komen er ook steeds meer goede, goedkope en lichte wijnen en wijnen die bestemd zijn voor de export. Daarnaast staat het gebied ook bekend om de fris geurende en smakende tafelwijnen en de zeer mooie portwijnen.

 

Landkaart Swartland


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen