Home  »  Wijngebieden  »  Riverina

Riverina wijn en informatie over wijgebied Riverina


Riverina ligt in het zuiden van New South Wales zo'n 480 kilometer van de stad Sydney. Het hoogtepunt van dit gebied is de dessert wijn, Botrytis Semillon. De regio is groter dan alles New South Wales gebieden bij elkaar en is een van de meest succesvolste landbouwprojecten in de Australische geschiedenis.

Geschiedenis
In 1913 werd in Riverina de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog, omdat soldaten als beloning een stuk land kregen. In de jaren '50 lag de focus op dessertwijnen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied het thuis van veel Italiaanse immigranten, die er wijnhuizen begonnen. Een aantal namen zijn De Bortoli, Rossetto en Cessale.

Bodem & Klimaat
De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen met grind en klei. Ook kalksteen komt voor en het gebied is vruchtbaar om druiven te verbouwen. Kunstmatige bewatering kan problemen veroorzaken, omdat het zout mee de grond in trekt. Het klimaat is warm en droog en geeft gezond fruit die bijna geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. De regen valt in de oogstperiode, waardoor de groei van de botrytis wordt bevorderd. In januari is de gemiddelde temperatuur 23,8 graden Celsius.

De wijnen
De druif Semillon is veel aangeplant en ook Trebbiano en Chardonnay is hier veel te vinden. Er komen veel eenvoudige en ongecompliceerde wijnen uit Riverina, maar de laatste jaren onderscheiden veel wijnhuizen zich door imponerende Chardonnay wijnen op de markt te brengen. Shiraz is de meest dominerende druif voor rode wijnen en wordt vaak gebruikt voor massaproductie. De meeste wijnen die in Riverina geproduceerd worden zijn soepel, warm en toegankelijk. 

Landkaart Riverina


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen