In 1913 werd in Riverina de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog, omdat soldaten als beloning een stuk land kregen. In de jaren '50 lag de focus op dessertwijnen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied het thuis van veel Italiaanse immigranten, die er wijnhuizen begonnen. Een aantal namen zijn De Bortoli, Rossetto en Cessale.
Bodem & Klimaat
De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen met grind en klei. Ook kalksteen komt voor en het gebied is vruchtbaar om druiven te verbouwen. Kunstmatige bewatering kan problemen veroorzaken, omdat het zout mee de grond in trekt. Het klimaat is warm en droog en geeft gezond fruit die bijna geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. De regen valt in de oogstperiode, waardoor de groei van de botrytis wordt bevorderd. In januari is de gemiddelde temperatuur 23,8 graden Celsius.
De wijnen
De druif Semillon is veel aangeplant en ook Trebbiano en Chardonnay is hier veel te vinden. Er komen veel eenvoudige en ongecompliceerde wijnen uit Riverina, maar de laatste jaren onderscheiden veel wijnhuizen zich door imponerende Chardonnay wijnen op de markt te brengen. Shiraz is de meest dominerende druif voor rode wijnen en wordt vaak gebruikt voor massaproductie. De meeste wijnen die in Riverina geproduceerd worden zijn soepel, warm en toegankelijk.