New South Wales wijn en informatie over wijgebied New South Wales


New South Wales produceert 25% van Australië’s wijnproductie. New South Wales speelt, ondanks de grootte, niet zo’n dominerende rol in de wijnproductie. Slechts 16.000 hectare zijn wijngaarden (in heel Australië is dat 110.623 hectare). Dit komt met name door het klimaat, de geografie en deels ook de geschiedenis. Australië’s eerste wijnstok werd hier geplant, en de eerste geëxporteerde wijnen stammen ook uit dit gebied.

De wijnindustrie verhuisde van de kuststreek meer landinwaarts en ontwikkelde zich o.a. in de Hunter Valley. Aangezien NSW geen goudkoorts beleefde (zoals Victoria) of grote stromen Europese immigranten ontving met een Europese wijncultuur (zoals South Australia) kwam de ontwikkeling nooit echt op gang. Pas na de invoering van een effectief kunstbewateringsysteem in 1914 en twee immigratiegolven van Italianen na de Eerste en Tweede Wereldoorlog, raakte de ontwikkeling van de wijnindustrie in een stroomversnelling.

Terwijl het toerisme zich langs de kust ontwikkelde, heeft de wijnindustrie zich landinwaarts uitgebreid. Sinds 1990 heeft het zich tot een echte beroepsgroep ontwikkeld.

Dat het überhaupt gelukt is om een succesvolle wijnindustrie op te bouwen in dit gebied is een uitstekend bewijs van de enorme professionaliteit en het aanpassingsvermogen van de Australische wijnmakers, zowel vanuit technisch als landbouwoogpunt. Er heerst namelijk een zeer onregelmatig klimaat tussen de lokale gebieden, met sterk uiteenlopende temperaturen en neerslag in relatief korte perioden.


New South Wales is de geboorteplaats van de Australische wijnindustrie. Rond 1790 werden voor het eerst druivenstokken geplant in de nabijheid van Sydney die later, rond 1820 verder verspreid werden naar de Hunter Valley. Vandaag de dag is NSW nog steeds sterk groeiend, met wijnen die geproduceerd worden in dertien regio¹s. Van de Hastings Rivier in het noorden, tot Tumbarumba in het zuiden en Murray Darling in het westen. New South Wales heeft een diversiteit aan klimaten, ideaal voor het produceren van kwaliteitswijnen, dessertwijnen en versterkte wijnen.

Landkaart New South Wales


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen