Home  »  Wijngebieden  »  Margaret River

Margaret River wijn en informatie over wijgebied Margaret River


Margaret River ligt op circa 270 kilometer ten zuiden van de stad Perth. Margaret River is de rivier die stroomt  en is het zuidelijke gedeelte van het wijngebied. Langs deze rivier liggen een aantal wijngaarden. Het wijngebied neemt circa 4% van de totale wijnproductie van Australië voor haar rekening.

Geschiedenis
In 1967 werden in Margaret River de eerste commerciële wijngaard aangelegd. Dit nadat uit onderzoek bleek dat het gebied geschikt was voor wijnproductie. Halverwege de jaren '70 volgden er meer wijngaarden en daarvan zijn er veel in het bezit van artsen die hun vrije tijd combineren met een investering. Sinds 1980 wordt het gebied erkend als een goed wijngebied en momenteel zijn er meer dan 5000 hectare wijngaarden te vinden die eigendom zijn van meer dan 120 wijnhuizen.

Bodem & Klimaat
Het gebied heeft ideale klimaatomstandigheden die worden veroorzaakt door de speciale ligging, hoog en vlakbij de oceaan. In de wintermaanden regent het en de zomer start koel en warmt langzaam op. Wanneer het aan land warmer wordt, brengt de zeewind verkoeling. Deze verkoeling heeft een gunstige werking op de rijpingstijd van de druiven, die wordt namelijk langer. De bodem bestaat uit grijsbruine zand met een vruchtbare kleilaag. 

De wijnen
De Cabernet Sauvignon geeft hier mooie genuanceerde, fruitige en elegante wijnen. De Pinot Noir is hier een belangrijke druif, maar geeft wisselende resultaten. De wijnen die van de Zinfandel worden gemaakt zijn verrassend goed en zijn diep en complex. Chardonnay geeft ook mooie wijnen, maar ook hier kan het resultaat verschillen.

 

 

 

Landkaart Margaret River


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen