Home  »  Wijngebieden  »  Languedoc

Languedoc wijn en informatie over wijgebied Languedoc


Dit gebied werd vroeger de wijnschuur van Frankrijk genoemd, dit vanwege de grote hoeveelheid wijnen die er werden gemaakt. Sinds de jaren 70 is de hoeveelheid gedaald en het nivo gestegen. Het gebied ontwikkelt zich nog steeds in positieve zin. De Languedoc wordt gevormd door drie Zuid-Franse departementen: Aude, Gard en Hérault.

Bodem en klimaat
De Languedoc ligt in het zuiden van Frankrijk vlakbij de Middelandse Zee, die zorgt voor een warm zeeklimaat met warme zomers en matige winters. Door de grootte van het gebied is de bodemsoort zeer gevarieerd.

Wijnen
De Languedoc is op dit moment erg populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral vergeleken de andere wijngebieden in Frankrijk. Het gebied is in te delen in 2 soorten; de traditionele terroirwijnen bij appellations als Coteaux du Languedoc, Fitou, Corbières, Minervois, Faugères en Saint-Chinian en anderzijds de moderne wijnen van de Vin de Pays d'Oc. De tradiotionele druivensoorten zijn o.a. carignan, grenache, cinsault en de sterk opkomende syrah. Bij de Vin de Pays d'Oc wordt vooral gebruik gemaakt van cepagedruiven zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon. 

Landkaart Languedoc


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen