Home  »  Wijngebieden  »  King Valley

King Valley wijn en informatie over wijgebied King Valley


King Valley is gelegen in het zuidelijke gedeelte van de North-East zone, op circa 225 kilometer ten noorden van de stad Melbourne. In King Valley werden de eerste wijnstokken al rond 1830 geplant. De wijnindustrie kwam echter pas in de jaren '70 echt op gang gekomen. Italiaanse immigranten kwamen na de Tweede Wereldoorlog naar King Valley om tabak te telen, maar de vraag naar tabak nam af en een aantal initiatiefnemers zien mogelijkheden voor de productie van wijn

Bodem & Klimaat in King Valley

De bodem in King Valley is zeker vruchtbaar, maar de verschillen van noord naar zuid zijn zeer groot. De rode kleiachtige grond is hier het meest te vinden en dat verandert in grijsbruine klei en een laag teelaarde. De grond heeft een goede drainage en is poreus. Het gebied heeft een gematigd klimaat en een passend neerslagniveau in de winter en het voorjaar. In januari is de gemiddelde temperatuur 20,6 graden Celsius.

De wijnen van King Valley

De Chardonnay druif is het meest aangeplant van de witte druivensoorten. Deze druif geeft de wijn veel fruit in zowel de geur als smaak en wordt veel gebruikt als basis van een mousserende wijn. Van de Riesling worden hier voornamelijk droge wijnen gemaakt. Van de blauwe druiven wordt de Cabernet Sauvignon het meest gebruikt. Deze druif geeft ronde, fruitige wijnen met een klein beetje tannine en soms munt of een kruidige ondertoon.

 

Landkaart King Valley


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen