Home  »  Wijngebieden  »  Jerez

Jerez wijn en informatie over wijgebied Jerez


Wijngebied Jerez, oftewel de sherry streek, beslaat de zogenaamde 'gouden driehoek' in het oostelijke deel van de provincie Cádiz. Deze driehoek concentreert zich rond de drie steden Sanlúcar de Barrameda, Jerez de la Frontera en Puerto de Santa Maria en is gelegen in Andalusië.

Geschiedenis
In de late middeleeuwen dronken de Europeanen al de wijnen uit Jerez en in de 15e eeuw hadden diverse Nederlandse en Engelse wijnhandelaren zich gevestigd rond de havenstad Cádiz om hier met de export van de Jerez wijnen naar het noorden van Europa te beginnen.

Bodem & Klimaat
De bodem is Jerez bestaat uit klei, zand en kalk. De bodem met klei en zand zijn voor het merendeel gerooid en de druiven groeien dan ook op een kalkrijke bodem, omdat dit de beste druiven geeft. De beste wijngaarden zie degene met een uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze wijngaarden profiteren van de westelijke wind en een flinke neerslag. Ondanks de vele neerslag verdampt er toch nog heel veel door de dagelijkse hitte die er is. Dankzij de kalk wordt er toch nog veel water vastgehouden.

In het gebied heerst een micro klimaat die in de herfst en lente voor regen zorgt. De lange en droge zomers worden enigszins gekoeld door de koele en vochtige winden.

De wijnen
De wijnen uit Jerez worden gemaakt van witte druiven en is een van de meest zuivere en klassieke wijnen. De sherry krijgt zijn stijl door de druivenrassen die gebruikt worden en de manier waarop de sherry gemaakt wordt. De druivensoort die men het beste kan gebruiken voor sherry is de Palomino Fino. Deze druif geeft elegante, karaktervolle en zuivere wijnen op. Ook de Pedro Ximenez is een karakteristieke druif, die een hele zoete sherry geven. 

Landkaart Jerez


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen