Home  »  Wijngebieden  »  Hunter Valley

Hunter Valley wijn en informatie over wijgebied Hunter Valley


Hunter Valley ligt op circa 2 uur rijden van Sydney en hier bevinden zich meer dan 100 wijnhuizen. Hunter Valley is de oudste wijnregio van Australië en het gebied geldt vandaag de dag als meest traditierijke appellatie van het land. Het gebied kan opgedeeld worden in twee delen; Lower Hunter Valley en Upper Hunter Valley.

Geschiedenis
In 1824 werd in de Hunter Valley de eerste wijnstok geplant door de Schot James Busby. Hij wordt beschouwd als de vader van de Australische wijnproductie. De wijnindustrie groeide hier tot het einde van de 19e eeuw, toen de wijnluis arriveerde. Vanaf toen tot het midden van de jaren '50 richtte de wijnboeren zich op de productie van dessertwijnen. De wedergeboorte van de tafelwijnproductie kwam rond 1960 op gang. Vanwege de grote investeringsdrang ging de ontwikkeling zeer snel.

Bodem & Klimaat
Lower Hunter Valley
Het subtropische klimaat is hier niet zo best voor de wijnproductie, maar vanwege de historische tradities vindt de productie er nog steeds plaats. Het is er zeer warm en vochtig en de regen is er het grootste probleem. In de oogstperiode regent het er vaak en de luchtvochtigheid is dan ook zeer hoog. In januari is de gemiddelde temperatuur er 22,7 graden Celsius. De bodemsoorten in de Lower Hunter Valley zijn zeer verschillend van een bodem van een losse structuur met een vaste ondergrond tot diepe, roodbruine teelaarde.

Upper Hunter Valley
In de Upper Hunter Valley valt veel minder regen dan in de Lower Hunter Valley. Kunstmatige bewatering is daardoor noodzakelijk. De gemiddelde temperatuur in januari is 22,3 graden Celsius. In tegenstelling tot de Lower Hunter Valley die aan het einde van de dag ene koele zeewind vangt is het hier mild en windstil.  De bodem is grijsachtig met klei, vermengd met zand en ook hier vind men diepe, roodbruine teelaarde.

De wijnen
De Chardonnay druif is de belangrijkste druif van de Hunter Valley. De wijnen van deze druif zijn mooi en elegant en variëren van boterachtig tot fris en fruitachtig. Naast deze druif wordt er ook van de Semillon druif mooie wijnen gemaakt. De wijnen van deze druif hebben ook een goede potentie op zo'n 10 jaar te rijpen. Van de rode wijnen is de Cabernet Sauvignon van een goede kwaliteit.

 

 

Landkaart Hunter Valley


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen