Home  »  Wijngebieden  »  Great Southern

Great Southern wijn en informatie over wijgebied Great Southern


Great Southern is een groot en bijna onoverzichtelijk wijngebied, waar de wijn nooit echt in de belangstelling heeft gestaan. Het landschap bestaat uit grote open vlaktes en een ongerepte natuur en kilometerslange wijngaarden. De hoofdsteden van Great Southern zijn Mount Barker en Albany en liggen ongeveer tussen de 350 en 400 kilometer ten zuiden van Perth.

Geschiedenis
Aan het einde van de jaren '50 was de Australische regering bang dat de falende appel industrie voor een groot probleem in de landbouw industrie zou zorgen in Great Southern. Ze nodigde Professor Olmo uit om te onderzoeken of het mogelijk was op een druiventeelt industrie op te starten. De resultaten waren zeer positief en in 1964 werd er een stuk grond gezocht voor een experimentele wijngaard. In 1965 werd de grond beplant met wijnstokken, maar door een natte lente en een vroege zomer mislukte het experiment. In 1966 werden er opnieuw wijnstokken aangeplant en dit keer met succes. De druivensoorten die in dat jaar werden aangeplant waren Riesling en Cabernet Sauvignon.

In 1972 werden de eerste druiven geoogst voor de wijnproductie en de Riesling was zeer goed. Andere mensen volgde deze ontwikkelen en al snel volgde meer wijngaarden die door andere mensen werden aangelegd.

Bodem & Klimaat
Ondanks de grote van dit gebied is de grondgesteldheid overal gelijk. Zo vind je er bruin zand vermengd met teelaarde en een laag klei of een humuslaag en een zandgrond. In het voorjaar is het koud, waardoor de kans op vorst groot is. De zee heeft in maart en april invloed op de wijngaarden. Soms is irrigatie noodzakelijk.

De wijnen

Vanwege het maritieme tot mediterrane klimaat gedijen de druivensoorten Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir hier goed. Maar ook de Chardonnay kan hier goed groeien. In Great Southern is circa 2300 hectare wijngaarden te vinden.

Landkaart Great Southern


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen