Home  »  Wijngebieden  »  Estremadura

Estremadura wijn en informatie over wijgebied Estremadura


Estremadura ligt ten noorden van Lissabon. Estremadura is een gevarieerd en boeiend wijngebied dat meer wijn produceert dan enig ander Portugese streek: Estremadura. In 2002 produceerde Estremadura ongeveer 1.240.000 hectoliter wijn, bijna 19% van Portugals totale wijnproductie. Het gebied loopt vanaf de Atlantische Oceaan tot net onder Coimbra en heeft circa 31.000 ha aan wijngaarden. Het gebied bestaat uit de volgende subregio's van noord naar zuid: Encostas de Aire, Alcobaça, Lourinhã, Óbidos, Alenquer, Arruda, Torres Vedras, Bucelas, Colares en Carcavelos.

Geschiedenis
Het kleinste wijndistrict van Estremadura is Bucelas, dat in de vroege 19de eeuw het hoogtepunt van zijn faam genoot, toen deze wijn de favoriete wijn van de Duke of Wellington was. Hij bracht de wijn bij scheepsladingen vol naar koning George III en het Engelse hof. De rode wijnen van Colares, die aan de schade veroorzaakt door de druifluis Phylloxera ontsnapten, stonden ooit genoteerd als één van de beste wijnen van de wereld.

Bodem & Klimaat
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.

De wijnen
Helaas staan de wijnen niet meer als de bekendste van Portugal te boek. De wijnproductie in deze regio wordt gedomineerd door 15 coöperaties, maar steeds meer individuele wijnbouwers boeken vooruitgang in het maken van kwaliteitswijnen. De meeste wijnen worden aangeduid als Vinho Regional Estremadura.
De reglementen zijn tamelijk vrij en bevelen circa 30 rode en 30 witte druivensoorten aan. De regels voor kwaliteitsbenamingen zijn strikter met verschillende druivensoorten die per soort aanbevolen worden.

Landkaart Estremadura


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen