Home  »  Wijngebieden  »  Champagne

Champagne wijn en informatie over wijgebied Champagne


Champagne is het meest noordelijke wijnbouwgebied van Frankrijk. De Champagne regio ligt slechts 300 km van de zuidgrens van Nederland. Ten zuiden van de stad Reims ligt het centrum van de  Champagnewijnbouw. Met z'n kalkrijke krijtbodem en z'n koele klimaat  heeft het de ideale omstandigheden voor het produceren van 's werelds beroemste mouserende wijn.

Geschiedenis van Champagne

De Romeinen brachten de wijnbouw naar het noorden van Frankrijk. Champagne komt van het latijnse woord Campania dat vlak land betekent. Voordat de monnik Dom Perignon de belletjeswijn uitvond, was het heel moeilijk in dit gebied goede wijnen te maken. Het geheim van Champagne heeft te maken met een gisting op fles, waarmee de beroemde belletjes worden gevormd. De eertse gisting vindt plaats op vaten van roestvrijstaal, soms van hout. De wijn wordt dan samen met suiker en gistcellen op de fles gebracht, hierna vindt de tweede gisting plaats waarbij koolzuurgas wordt gevormd; dit koolzuurgas zorgt voor de belletjes in de Champagne. Na de uitvinding van de monnik heeft de Champagne in de hele wereld model gestaan voor alle mouserende wijnen, alhoewel er ook andere streken zijn die deze eer op willen strijken.

Wijngebied Champagne

Landkaart Champagne


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen