Castilië-La Mancha wijn en informatie over wijgebied Castilië-La Mancha


Castilië-La Mancha is een streek waar de afgelopen jaren een revolutie in het wijnmaken heeft plaats gevonden. Castilië-La Mancha is het meest onontgonnen en onherbergzame plekken van de enorme Spaanse hoogvlakte. La Mancha ligt ten zuidoosten van Madrid, tussen Spanjes hoofdstad en Valencia in. Het is een echte hoogvlakte, die gemiddeld op een hoogte ligt van zo'n 750 meter boven zeeniveau. 

De zomers zijn hier bloedheet, maar in de winter kan het hier verrassend koud en winderig zijn. De regenval is hier gering; niet voor niets noemden de Moren de streek manxa, wat zoveel betekent als droog land.  Voor de aanplant van druiven is dit op het eerste gezicht niet de meest aantrekkelijke streek, maarde bodega´s uit andere streken in Spanje hebben inmiddels de mogelijkheden van La Mancha ontdekt. Natuurlijk, de droogte laat niet toe dat de opbrengsten hier hoog zijn, maar de weinige druiven die worden geoogst, kunnen prachtig rijk, rijp en geconcentreerd van karakter zijn.

De Cencibel is de lokale variant van de beroemdste druif van Spanje, de Tempranillo. Deze staat ook aan de basis van de wijnen uit de Rioja en Ribera del Duero, waar hij overigens Tinta del Pais wordt genoemd.

Landkaart Castilië-La Mancha


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen