Home  »  Wijngebieden  »  Canberra

Canberra wijn en informatie over wijgebied Canberra


Canberra is naast de hoofdstad van Australië ook een wijnregio die zich in de staat New South Wales (NSW) bevindt. In Canberra werd in de 19e eeuw, historisch gezien, al wijn geproduceerd. In 1908 werd de productie gestopt. Gelukkig vond er in de jaren zeventig een comeback plaats.  De stad ligt in een gebied dat “Australian Capital Territory” (ACT) wordt genoemd. Het is moeilijk om het gebied als wijndistrict te definiëren. Er bevinden zich in dit gebied ongeveer 20 wijnproducenten bevinden, de meeste wijngaarden bevinden zich buiten de gebiedsgrenzen, verspreid over de staat NSW. Het ACT gebied is dan ook van bescheiden afmeting.

Geografie
Canberra ligt 286 km ten zuidwesten van Sydney en 653 km ten noordoosten van Melbourne. 

Klimaat
Het gebied staat in de statistieken bekend als een koel klimaat maar in de werkelijkheid is het klimaat mild te noemen. Gezien de wijnkwaliteit is er voldoende warmte en zonneschijn, aangezien de druiven goed in staat zijn te rijpen. In de zomer is het in Canberra warm en droog, terwijl het najaar koel is. In de oogstperiode valt er vaak regen. Vorst geeft in met name het voorjaar een probleem, net als de zomermaanden iets te droog zijn. De gemiddelde temperatuur in januari ligt rond de 2o,2 graden Celcius. Het oogsten vindt plaats van medio maart tot eind april.

Grond
De grond bestaat voornamelijk uit vettige aarde over zandsteen. Doordat de dieperliggende laag poreus is, is kunstmatige irrigatie noodzakelijk.

Druiven 
De dominerende witte druivensoorten zijn de Chardonnay en de Riesling. Ook is er een bescheiden hoeveelheid Traminer en Sauvignon Blanc. Rood is er hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon, wat Merlot en Cabernet Franc, die beide in blends worden gebruikt. In rood geeft de Pinot Noir druif in de koele oogstjaren het beste resultaat. De Shiraz is een veelbelovende soort van recentere datum die op bescheiden schaal beplant wordt.

Landkaart Canberra


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen