Home  »  Wijngebieden  »  Campánia

Campánia wijn en informatie over wijgebied Campánia


Wijngebied Campánia is gelegen in het zuiden van Italië en grenst aan de Tyrrheense Zee. Het gebied dankt zijn naam aan de Romeinen die het gebied Campania felix noemde wat gelukkig (landschap) betekent.

Geschiedenis
Al ver voor het begin van onze jaartelling werd er al wijn gemaakt in Campánia, een heuvelachtig gebed rond de stad Napels. Het waren de Grieken die gebruik maakte van de vruchtbare vulkanische grond en diverse druivenrassen introduceerde zoals Greco, Aglianico en Falanghina. In de oude geschriften is ook terug te vinden dat de Romeinen de wijnen van Avellino en Vesuvius zeer waardeerde.

De wijnen
De beste wijnen van Campánia komen uit de omgeving van de stad Avellino. Hier zijn drie DOC's namelijk Fiano di Avellino, Greco di Tufo en Taurasi. De witte wijnen die uit deze streek komen zijn gekenmerkt door de aanwezige elegantie en een lichte kruidigheid. Tevens beschikken de wijnen over een geheel eigen karakter wat de wijn zo interessant maakt. De rode wijnen uit Campánia worden voornamelijk gemaakt van de Aglianico druif en is in zijn jonge jaren vol en krachtig en naarmate de wijn ouder wordt krijgt de wijn meer diepte en complexiteit.

 

Landkaart Campánia


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen