Home  »  Wijngebieden  »  Beiras

Beiras wijn en informatie over wijgebied Beiras


De Beiras bestaat uit drie provincies die samen het midden van Portugal vormen. De Beira Litoral, de kustprovincie, de Beira Alta en de Beira Baxa die de grens met Spanje vormen. Er zijn prachtige stranden, kleine baaien een heuvel- en bergachtig landschap en vele pittoreske dorpjes en steden met een rijke historie.

Het is een zeer groot wijnbouwgebied, ten zuiden  van Vinho Verde en Trás-os-Montes en ten noorden van de Estremadura, Ribatejo en Alentejo. Beiras strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de Het gebied is tamelijk bergachtig. Wijnbouw wordt meestal bedreven tussen 400-500 meter boven zeeniveau.

Bodem & Klimaat
Verschilt per subregio

De wijnen
De meeste Beiras wijnen zijn erg interessant en vaak van experimentele aard, omdat de wijnbouwers vaak druiven gebruiken die volgens de reglementen voor kwaliteitswijnen niet toegestaan zijn.

In Beiras worden verschillende wijnen geproduceerd. Vier gebieden genieten de DOC status, er is 1 IPR gebied en er zijn de Vinhos Regionais. Deze landwijnen kunnen wit, rood en rosé zijn. In het hele gebied overheersen de rode wijnen echter duidelijk.

Zeer veel landwijnen zijn van lage kwaliteit en worden meestal door de vaak ouderwetse coöperaties geproduceerd. De rode wijnen zijn over het algemeen iets beter dan de witte. Ze zijn vaak wat zuur, licht van kleur en bezitten een hoog alcoholgehalte.

Als een wijn wordt aangeduid als Vinho Regional kan deze 40 verschillende rode druivensoorten en 40 verschillende witte druivensoorten bevatten.

Rode wijndruiven:
Baga, Camarate, Castelão, Bastardo, Jaen, Alfrocheiro Preto, Touriga Nacional, Trincadeira Preta en Rufete.

Witte wijndruiven:
Arinto, Bical, Cerila, Rabo de Ovelha en Fernão Pires.

Landkaart Beiras


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen