Adelaide Plains wijn en informatie over wijgebied Adelaide Plains


Adelaide Plains is een wijngebied met een vlakke omgeving, zonder bergen of grote hoogteverschillen een zeer vruchtbare grond voor druiven. Het klimaat heeft hierdoor geen potentiële ziektekiemen voor de druiven, en besproeiing vindt hier dan ook nauwelijks plaats. Het gebied staat bekend door de teling van kwalitatief hoogstaande consumptiedruiven. Een nieuwe tijd breekt aan, met name door een aantal lokale producenten die opvallende topwijnen op de markt hebben gezet, zoals Penfolds, Magill Estate, Barossa Valley Estate, Patritti, Primo Estate en Wilkie Estate.

Geografie
Het gebied van Adelaide Plains reikt van de kustlijn over de stad Adelaide. Het gebied ten noorden van de stad beslaat, verder naar het oosten voorbij Adelaide Hills en meer zuidoostwaarts richting Barossa Valley strekt. Het vlakke landschap is zowel vanuit landbouwtechisch als economisch oogpunt gunstig voor een verantwoorde exploitatie van de wijngaarden, niet in het minst vanwege het uitstekende groeipotentieel van het gebied.

Klimaat
De combinatie van matige regenval en uitbundige zonneschijn geeft een verrassend warm klimaat. De zee heeft een weinig invloed op het vlakke landschap. In Adelaide Plains is het er aanzienlijk heter vergeleken met bijvoorbeeld de Hunter Valley in New South Wales, ondanks dat die wijnstreek noordelijker ligt dan Adelaide Plains.

Grond
De alkalische grond is zeer geschikt voor druiventeelt, maar kunstmatige irrigatie is noodzakelijk. De  ondergrond bestaat uit kalkzandsteen, terwijl de bovenliggende lagen vruchtbare, roodbruine zandgronden zijn. Ook vindt men hier wat zwaardere, kleiachtige grond.

Druiven
De Chardonnay domineert in wit, meestal als bestanddeel van multi-regionale blends. De Sauvignon Blanc is het ook zeker waard om in de gaten te houden. In rood is de Shiraz de meest dominerend druif, gevolgd door de Cabernet Sauvignon. De Shiraz onderscheidt zich de laatste tijd vooral met een opvallend hoge kwaliteit onder vele wijnproducenten. Dat de Cabernets met hun uitstekende kwaliteit, dezelfde richting zijn ingeslagen als de Shiraz, daar bestaat absoluut geen twijfel over.

Landkaart Adelaide Plains


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen