Home  »  Wijngebieden  »  Abruzzo

Abruzzo wijn en informatie over wijgebied Abruzzo


De Abruzzo is zeer rijk aan natuurschoon en telt drie grote nationale parken: Gran Sasso-Laga, Maiella en Abruzzo. De bekendste wijn uit de Abruzzo is de gelijknamige Montepulciano d'Abruzzo. Deze inheemse druif Montepulciano zorgt voor krachtige wijnen met een mooi karakter. Daarnaast mag er bij deze wijn tot maximaal 15% Sangiovese-druiven in worden verwerkt. Beide druiven kunnen zeer mooie wijnen opleveren, omdat ze gedijen onder de voor hen ideale omstandigheden.

De druifstokken staan op mooie hellingen tot op een hoogte van maximaal 500 meter. Dit geeft de gelegenheid de druiven langzaam te rijpen en mooie aroma's te ontwikkelen, met mooie, in dit warme klimaat, heel kostbare zuren. De provincie Abruzzo ligt in een van de fraaiste stukjes Appennijnen. De hoge bergen, authentieke slingerweggetjes en de zeer mooie, heldere meren staan ook wel bekend onder de naam de Abruzzen.

Bodem & Klimaat in de Abruzzo

De streek grenst in het noorden aan Marche, in het westen aan Lazio en in het zuiden aan Molise. De Adriatische Zee is de natuurlijke oostelijke grens. Abruzzo bestaat voornamelijk uit heuvels, bergen en dalen, met een smal stuk kusstrook.
Er zijn 2 verschillende klimaten in deze provincie. Mediterraan aan de kust en continentaal bij de Appennijnen. De beste plekken voor de wijnbouw zijn met uiterste zorg uitgezocht. Ze liggen ten noorden en ten zuiden van de enige echte stad van de Abruzzo, genaamd Pescara, en in het dal van de gelijknamige rivier Pescara.
De wijngaarden liggen aan de voet van de imposante Gran Sasso en Montagna delia Maiella. Er worden hier twee D.O.C.-wijnen geproduceerd.

Wijngebied Abruzzo

Landkaart Abruzzo


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen