Home  »  Druiven  »  Touriga Nacional

Touriga Nacional druif


Touriga nacional is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Portugal. Touriga Nacional is het belangrijkste ingrediënt voor de betere kwaliteiten rode port daarnaast vormt de druif verplicht een aandeel in rode wijn uit de Dão.

Een laag rendement door onder andere de kleine druiven. Geschiktheid tot verbouwen, in gebieden waar wijnbouw erg moeilijk is door onder andere steile hellingen, dragen niet mee aan populariteit van deze druif. Kenmerken van deze vroegrijpe druif zelf, evenals wettelijke verplichtingen, zorgen ervoor dat de druif, die diepe fruittonen geeft, nog steeds veel aangeplant wordt. De druif kan een intens diepe kleur in wijn geven evenals een lange levensduur door het hoge gehalte aan tannine.

Touriga Nacional wordt gebruikt in de beste portwijnen zoals de vintage port. Daarnaast is het een verplichte druif in de rode Dao Voornamelijk Portugese druivensoort gebruikt voor de productie van port. Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in port. Wordt wel als de beste van alle port druiven beschouwd. Touriga Nacional is een vroeg rijpende druif die wijnen voortbrent met diepe kleur, intens fruitig aroma en tannine. Deze soort groeit snel en past zich aan vele omstandigheden aan, met inbegrip van beperkte regenval.

Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77
Ook Premium Partner worden?

Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen