Aghiorgitiko is een inheemse druivensoort uit zuid Griekenland die krachtige, volle wijnen voortbrengt. Ook Mavro genoemd. Mavro betekent "die rijp wordt op Sint Georges-dag", waarschijnlijk ergens in november. Mavro betekent zwart, oftewel een rode druivensoort.
In de regio Nemea maakt men met deze rode druif een goed drinkbare rode wijn die circa12 maanden op eiken vat rijpte. Hij is complex, vol en zeer aromatisch (perziken, rood fruit, kaneel, specerijen). Hij kan tien tot vijftien jaar oud worden, maar er wordt ook een rosé en een Beaujolais achtige wijn mee gemaakt. Wordt soms ook Saint-George of mavro of mavroudis genoemd. De beste zou komen van de hoger gelegen wijngaarden van Ghymno, Koutsi, Psari, Asprokampos, Katsena en Kalyvia. Vaak gebruikt ter verbetering van andere wijnen op basis van xinomavro, maar combineert ook niet slecht met cabernet sauvignon. Tweede populairste rode druif in Griekenland. Typische aroma's: men verwijst naar merlot en cabernet franc; vaak erg kruidig.