Rosemount Estate Sémillon Hunter Valley 1996

Beoordeel deze wijn
Waardeer deze wijn: 12345    of plaats een reactie
Waardering: 0

Rosemount Estate
1996
Australië


Voor "Rosemount Estate Sémillon Hunter Valley" zijn nog geen verkooppunten bekend.

Beschrijving van Sémillon Hunter Valley 1996

Rosemount Estate Sémillon Hunter Valley 1996 is een Australische Witte wijn, die wordt gemaakt door Rosemount Estate.

Wijnhuis Rosemount Estate

Rosemount Estate heeft – ondanks zijn nog jonge geschiedenis – al jaren een grote reputatie. Rosemount is opgericht in 1969 door Bob Oatley. Rosemount kwam in 1974 voor het eerst commercieel op de markt.  Rosemount won in de loop der jaren talloze prijzen. In 1982 al – toen de Chardonnay-hype op zijn top was – haalde Rosemount’s Show Reserve Chardonnay dubbel goud op de International Wine and Spirit Competition in Londen. Een uitzonderlijke prestatie, maar in 1999 gebeurde het onwaarschijnlijke: als eerste niet-Amerikaans wijnhuis werd Rosemount Estate in de San Francisco International Wine Competition uitgeroepen tot Winery of the Year. Gevoel voor kwaliteit heeft Oatley opgedaan in jaren vijftig en zestig, toen hij wereldwijd actief was als koffiehandelaar (een voorgeschiedenis die hij overigens deelt met Nicolas Feuillatte). Zowel de kennis van koffieblends uit Papua Nieuw-Guinea als de waarde van nauwe contacten met afnemers en planters, hebben hem gevormd op een wijze die hem evenzeer van pas komt in de wijnbouw.
Toen Oatley in 1968 met zijn gezin richting Hunter Valley – ten noorden van Sydney – in New South Wales vertrok, was hij geobsedeerd van het idee wijnbouw te combineren met het fokken van volbloed paarden en Charlois rundvee. Nabij het plaatsje Denman plantte hij een jaar later met hulp van zijn tienerkinderen Sandy, Ian en Rosalinde zijn eerste druivenranken in het weidse land op de oevers van de Goulburn River. Op dezelfde plek waar de Duitse immigrant Carl Brecht al halverwege de 19de eeuw kwaliteitswijnen produceerde (Brecht verkocht na de Eerste Wereldoorlog zijn wijngaard om farms voor zijn beide zonen te kunnen betalen) begon het verhaal in feite in de late jaren zestig van de 20ste eeuw opnieuw. Bob Oatley maakte in 1974 zijn eerste eigen wijn met een druivenpers en vaten van zijn vriend Ron Potter. Zijn kennis haalde hij uit een eveneens geleend boek over wijn maken. Wie kon toen vermoeden dat de geschiedenis van Denman voorgoed zou veranderen. De moderne Australische wijngeschiedenis bleek begonnen. Rosemount produceerde jaar na jaar makkelijk drinkbare, populaire wijnen die gaandeweg het bier van de Australische eettafels zouden verdringen. En van een slaperig provinciestadje transformeerde Denman in enkele decennia tot één van de grootste wijncentra ter wereld. Oatley en zijn familie leunden niet achterover bij het succes. Naast de populaire wijnen werd ook de weg ingeslagen van het hogere segment. Zo werd in 1983 Roxburgh ontwikkeld, een naam die de liefhebbers van Chardonnay sindsdien met respect uitspreken. Er werd ook buiten Hunter Valley gekeken. Bijvoorbeeld in het nabijgelegen Mudgee, waar vandaag de dag onder meer de Mountain Blue Shiraz Cabernet Sauvignon vandaan komt. En veel verder weg in McLaren Vale, nabij Adelaide, werd de honderd jaar oude Ryecroft Winerey verworven. Hier komt onder meer Rosemounts rode topwijn Balmoral Syrah vandaan. Met grote ogen volgde de internationale wijnwereld vanaf dat moment elke stap van Oatley en de zijnen. Inmiddels bezit Rosemount Estate wijngaarden in zeven geografisch verschillende regio’s.

Meer over Rosemount Estate
» Plaats een reactie op Rosemount Estate Sémillon Hunter Valley 1996
12345

LET OP: Het is niet toegestaan voor o.a. wijnhandelaren/wijnprofessionals om b.v. verkooppunten via reacties te onder de aandacht te brengen. Dit soort reacties kunnen worden verwijderd.
Heeft u deze wijn in uw assortiment? Geef dit dan aan via uw (gratis) Wine Professional account!
Verstuur uw reactie

Rosemount Estate


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen